top of page

consulten

Wil jij meer vrijheid ervaren? Een vlam die overslaat met je doek of zak? Wil je leren hoe je draagt op een fijne, veilige en ergonomische manier? Dan is een consult wat voor jou! Tijdens het consult oefenen we met speciale verzwaarde draagpoppen. Op het moment dat jij je zeker genoeg voelt en het een paar keer hebt gedaan, pakken we je eigen kindje erbij. Na het consult weet jij hoe je dragen moet en waar je op kunt letten, maar dat betekent niet dat je het meteen in de vingers hebt, helaas. Dit heeft tijd en oefening nodig. Na het consult blijf ik je hierin ondersteunen. Je ontvangt na het consult een verslag en je mag me altijd appen, bellen of mailen met vragen, foto's en video's naar aanleiding van het consult. Ben je nog niet overtuigd om een consult te boeken en vraag je je af wat nou echt de meerwaarde is? Klik dan op het hartje hiernaast!

Houd er rekening mee dat een consult van 1,5 uur heel gewoon is. Heb je veel vragen, is je kindje onrustig of heeft het voeding nodig, dan kan een consult wat langer duren. Ook als je zelf wat meer oefening nodig hebt of als je veel wilt passen/voelen, wordt een consult langer. Geef van tevoren aan of dit een probleem is, dan kunnen we kijken naar een passende oplossing. Hieronder een paar mogelijkheden waar je aan kan denken bij een consult.

Lysign fotografie & vormgeving - Zoingewikkeld deel Postkamer 20.jpg

Ingewikkeld

Het leren inwikkelen van je kindje met een geweven of rekbare doek

Merk jij dat je baby'tje alleen stil is als het bij je is, maar wil je ook nog andere dingen kunnen doen? Lijkt het dragen je heel erg fijn en wil jij een heel hechte band met je kindje ontwikkelen? Of heb je misschien al wat meer ervaring, maar wil je je baby of peuter eigenlijk wel leren rugdragen? Het kan allemaal. Of je nou nog heel nieuw bent in de draagwereld of al veel ervaring hebt, dat maakt niet uit. Samen kijken we wat nodig is om jouw consult tot een succes te maken en voor je het weet heb jij je kindje ingewikkeld!  
 

Consultprijs per kwartier:

€12,50
Lysign fotografie & vormgeving - Zoingewikkeld 20.jpg
Lysign fotografie & vormgeving - Zoingewikkeld deel Postkamer 22.jpg

*Alle prijzen zijn exclusief reiskosten

In de knoop

Informatie over alle verschillende draagmogelijkheden en leren dragen

Overweldigend hè, al die verschillende draagmogelijkheden. En wat moet je dan kiezen? Hoe weet je dat je een keuze maakt waar je lang plezier van gaat hebben? Tijdens dit consult kun je alles uitproberen en gaan we samen kijken naar jouw situatie en wat hierin het best past. Na het consult ben je klaar om te gaan dragen!

Wil je al leren dragen tijdens je zwangerschap, zodat je goed voorbereid bent zodra je kindje er is? Hartstikke leuk! Ik kom al tijdens je zwangerschap bij je thuis voor een consult. Ik adviseer je dan wel om na de bevalling een 'als de bliksem consult' te boeken. Hier leer ik je dan om de geleerde knooptechniek toe te passen op je kindje of maak ik je draagzak passend.

Consultprijs per kwartier:

€12,50
Consultpaketten

knap in de zak

Het doorpassen en juist leren gebruiken van draagzakken (fullbuckles en halfbuckles)

Zie jij door alle draagsystemen het bos niet meer? Dat snap ik! Tijdens dit consult kun je verschillende draagzakken en halfbuckles passen. Want een draagsysteem moet nou eenmaal gewoon fijn zitten en ook niet alle draagzakken zijn geschikt bij elk kindje. Net als schoenen... Die pas je toch ook eerst voor je ze koopt? Die Nikes kunnen wel heel mooi zijn, maar als ze niet lekker zitten of de maat valt anders, dan zul je ze nooit aandoen. Dat geldt ook voor een draagsysteem en wat zou het zonde zijn als jij je dure draagsysteem niet meer gebruikt, omdat dit je niet lekker zit! Samen gaan we op ontdekkingstocht om te kijken welk draagsysteem het best past bij jou en je kindje. 

Consultprijs per kwartier:

€12,50

als de bliksem

Een kort consult voor al jouw draagvragen of hulp bij het afstellen van je draagsysteem

Draag jij al een langere tijd je kindje, maar blijf je ergens tegenaan lopen? Je kindje zakt bijvoorbeeld in elkaar, je krijgt last van je rug, de knoop zakt steeds uit of vul zelf maar in... Dan is dit een ideaal consult voor jou. Of ben je al in het bezit van een mooie drager, maar wil je hem graag samen goed afstellen voor je kindje? Ik ben er om je te helpen. Wel is het zo dat niet elk draagsysteem ergonomisch is en goed past bij elk kindje. Dit kan dus ook de conclusie zijn van het consult, wees hierop bedacht. 

Gezien dit een kort consult betreft, kan deze alleen bij mij thuis gedaan worden. 

Consultprijs per kwartier:

€12,50

extra opties

Kies voor een duo consult voor €15 extra en deel samen de kosten. Dit kan alleen als je allebei hetzelfde wil leren. Denk hierbij aan die leuke oma's en opa's, vriendin, buurvrouw of oppas. Zo kun je samen de kosten delen! Je partner mag kosteloos meedoen. 

Heb je zelf een ander idee of vraag over een consult, neem dan gerust               met mij op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

meerwaarde consult
 

Nog niet overtuigd?
 

Tegenwoordig kun je op het internet allerlei informatie en filmpjes vinden over het dragen van je kindje. 'Zo kan ik het toch ook leren?', zul je vast denken. Helaas is dit vaak niet zo simpel als het lijkt en dat is heel normaal. Kon je gelijk fietsen, toen je je ouders het voor hebt zien doen? Kan je een liedje na een paar keer luisteren al op je gitaar spelen zonder de noten te weten? Ik durf te wedden van niet! En dit is ook zo bij dragen. Het is een leerproces van vaak een aantal weken om het in de vingers te krijgen. En het hoeft niet allemaal perfect, maar wel ergonomisch, veilig en vooral heel erg fijn:)

Een filmpje laat heel mooi de techniek van een bepaalde knoop zien, maar er spelen zoveel meer dingen een rol om een fijne draagervaring te krijgen. Een filmpje of informatie op internet vertelt jou niet wat jouw individuele aandachtspunten zijn. Bij een kindje dat zich veel overstrekt, is het goed om te weten welke punten in het lichaam dit bij aanraking juist versterken en welke punten helpen om je baby tot ontspanning te laten komen. Andersom kan ook. Een kindje met weinig spierspanning, die de neiging heeft om scheef of in elkaar te zakken. Hierbij is het goed om te weten welke punten hierbij helpen, hoe je de doek of drager goed moet spannen, zodat je kindje goed, ergonomisch en veilig ingewikkeld is. Dit zijn voorbeelden die een groot verschil maken of het dragen juist erg fijn voelt voor jou en je kindje. 

Loop je ergens tegen aan of ben je nog helemaal nieuw in het dragen en wil je het graag leren, dan is een consult wat voor jou! We gaan samen op zoek naar wat voor jullie prettig is en ik begeleid je in het draagavontuur. Volg jij liever een recept of zal ik je leren koken?

Lysign fotografie & vormgeving - Zoingewikkeld deel Postkamer 35.jpg
Lysign fotografie & vormgeving - Zoingewikkeld deel Cornelis 16.jpg
meerwaarde consult
bottom of page