top of page

Het gezicht achter

Zo ingewikkeld

Mijn verhaal en ook mijn passie beginnen in groep 8. En nu jaren verder werk ik in de kraamzorg, ben ik mijn eigen onderneming gestart als draagconsulent en word ik zelf mama. Ik neem jullie mee in mijn verhaal.

Lysign fotografie & vormgeving - Zoingewikkeld 100.jpg

wie ben ik

Het was een lange reis, precies 37 weken geduld en daar was ik, Sanne! Vanaf kleins af aan liep ik al de hele dag met mijn poppen rond en heb ik zelfs van mijn zakgeld een echte roze met rode buggy gekocht voor mijn grotere pop, die niet in een poppenwagen paste. De liefde voor kinderen zat er dus al vroeg in! Je raad nooit wat er in mijn vriendenboekje stond bij 'wat wil je later worden'? Precies: mama! Deze droom gaat nu ook echt werkelijkheid worden (verwacht in december)! 

Zelf ben ik geboren en getogen in het mooie Epe en inmiddels woon ik samen met mijn man in ons paleisje in Heerde. Ik kom uit een sportief gezin en mocht na mijn zwemdiploma ook (eindelijk) op turnen, net als mijn zus. Dit deed ik tot mijn 10 weken zwangerschap nog steeds heel fanatiek, verstand op 0 en gaan!

 Oke, nu genoeg gekletst hierover, je bent vast benieuwd hoe ik nou toch draagconsulent ben geworden, daarvoor ben je waarschijnlijk in eerste instantie op mijn website terecht gekomen!

hoe mijn passie is gegroeid

 In groep 8 ben ik bij het kinderdagverblijf schuin achter mijn basisschool gaan vragen of ik daar niet elke week mocht komen helpen. Zo gezegd, zo gedaan en dit heb ik volgehouden tot ik 17 jaar werd. Daarnaast ben ik ook veel op gaan passen.

 

Ik kwam er in die periode achter dat ik later zeker iets met kinderen wilde doen, maar ook dat ik ze hoe kleiner, hoe leuker vond. Zodoende ben ik de opleiding verzorgende IG gaan doen met als specialisatie: de kraamzorg! Dit is echt helemaal mijn ding en hier voel ik mij thuis. Het leukste vind ik misschien nog wel om te zien dat ouders eerst heel erg aan het stuntelen zijn met hoe je een pasgeborene nou handig aankleedt en dat ze met allerlei vragen komen en dat ze het aan het einde van de week met twee vingers in de neus doen en mij vertellen dat hun kindje nu echt een boertje moet laten, hoor.

 In de praktijk kom ik veel kindjes tegen die veel behoefte hebben aan huid-op-huid contact. Hierbij is dragen natuurlijk een hele mooie aanvulling. Ook kwamen er vanuit ouders steeds meer vragen over hoe je een kindje dan in de draagdoek moet knopen, maar hier heb ik eigenlijk niet voor geleerd. Zo is mijn nieuwsgierigheid en liefde voor dragen ontstaan en ben ik de basisopleiding gaan volgen bij 'Die Trageschule'. Ik werd lid van de vereniging van draagdoekconsulenten en volg met plezier regelmatig scholingen.

Buiten dat lijkt mij het ook erg praktisch. Als je erover nadenkt, is het best vaak gebeurd dat ik bijvoorbeeld niet met mijn tweejarige oppaskindje over een slootje kon springen, samen door de plassen kon stampen of dichtbij de eendjes kon kijken, omdat ik zijn broertje in de kinderwagen had en die niet steeds los/alleen wilde laten. Hoe leuk was het geweest als zijn broertje in de draagdoek ook van dichtbij de eendjes had kunnen zien? Had ik toen maar een draagdoek gehad... Dan kun je toch veel meer dingen samen ondernemen en plezier maken?

Lysign fotografie & vormgeving - Sanne-3.jpg
SID_6410.JPG

leuke weetjes

  • Naast dat ik best sportief ben, kan ik ook heerlijk met mijn kleedje en een zak chips languit op de bank Netflixen.

  • Ik hou ervan om onder de douche te zingen en dat wel 3-stemmig: hard, vals en dol enthousiast.

  • Ik kan het niet laten om in de Hema even langs de babykleding te lopen als ik kwam voor een bakblik.

  • Ooit zou ik nog wel eens op safari willen in Afrika.

  • Ik ben echt een familiemens. Ik kan altijd bij ze aan komen waaien en spontane dingen met ze doen!

  • Op turnen sta ik bekend als stuntpiloot, gelukkig is een draagdoek knopen niet zo ingewikkeld!

  • Ik hou van water! De zee en de golven, wakeboarden, waterdieren (dolfijnen zijn mijn lievelingsdieren) en natuurlijk water om te drinken;)

toekomst

Mijn plannen voor de toekomst zijn om mij nog meer te gaan specialiseren in het dragen. Ik wil meer knooptechnieken leren en consulten geven met bijvoorbeeld prematuren of tweelingen. Verder ga ik straks genieten van het dragen van mijn eigen kindje en lekker dingen met de doek en zak uitproberen. Het lijkt me een heerlijk gevoel om je kindje zo dichtbij je te hebben en verbonden te zijn. Daarnaast lijkt het me ook erg praktisch om te dragen, zoals ik net al zei!

thumbnail_FB_IMG_1550523831855.jpeg
bottom of page